Innovativ utveckling i över 100 år
CJ Automotive är ett framstående globalt företag som utvecklar och tillverkar pedalsystem. Grundaren Claes Johansson började redan som ung lära sig plåtbearbetning och hjälpte sin far och farfar att tillverka hushållsprodukter av plåt som sedan såldes på marknader. Sedan dess har det hänt mycket, men en strävan till ständig förbättring av våra säkerhetsprodukter finns kvar i företagets DNA.

1895

1895 grundade Claes Johansson företaget och utökade produktionen inom plåtbearbetning. Efter hans bortgång 1933 köpte ett av hans åtta barn, Agne Claesson, ut sina syskon från företaget och fortsatte sin fars arbete. Fokus var den tiden olika typer av utrustning för jordbruk och senare även ett brett utbud av hushållsprodukter för det svenska företaget Nils-Johan. 

I början av 1960-talet togs företaget över av tredje generationen Johansson. Ett samarbete med Volvo inleddes och de första pedalerna levererades till dem. Under den perioden förflyttade företaget sitt fokus mot bilindustrin, men produkter för elektronikindustrin spelade också en viktig roll under 1970- och 1980-talen.

Rörarmskonceptet utvecklades under 1960-talet, sprunget ur en idé från en cykelframgaffel. Detta blev också den stora inkörsporten in till bilindustrin. Konceptet i vidareutvecklad form är fortfarande en viktig del

I början av 1960-talet togs företaget över av den tredje generationen Johansson.

1980-talet

För att finansiera den stora tillväxten under 1980-talet börsnoterades företaget. 

Under 1990-talet blev företaget en del av en stor internationell koncern, Teleflex Automotive. Från att ha varit leverantör till i huvudsak de svenska fordonstillverkarna utvecklades kundrelationer med JLR , GM och senare även Ford.

1990-talet

2009

Sedan 2009 är företaget privatägt och heter CJ Automotive. Den största drivkraften är att stärka CJ Automotive som en global partner till sina kunder. 

2011 etablerades den helägda kinesiska verksamheten i Chongqing.

2011