CJ Automotive som arbetsgivare

Vad roligt att du vill veta mer om hur det är att arbeta hos oss

Sedan starten för över 100 år sedan har vårt fokus varit att designa och utveckla innovativa produkter inom tillverkning. Här kan du läsa mer om livet på CJ Automotive och få en inblick i hur det är att arbeta hos oss.

Lean Manager

Patrik Wide

Produktionsledare

Mira Fritzon

Konstruktör

Markus Karlsson

Monteringsoperatör

Nathalie Andersson

Nathalie Andersson, Monteringsoperatör

Bor: Ulricehamn 

Utbildning: Inredning/Florist på Almåsgymnasiet i Borås 

Fritid: Umgås med vänner och gå på konserter 

Vad gör du på CJ Automotive? 
Jag arbetar som monteringsoperatör sedan fem år tillbaka. Det innebär att jag är en del av det sista steget i monteringsprocessen. Jag monterar ihop pedalsystemet och gör slutkontroller för att säkerställa att pedalsystem är korrekta.  

 Hur trivs du på jobbet? 
Jag trivs bra, här finns härliga kollegor och det tillför ju väldigt mycket. Jag arbetar i tvåskift vilket innebär att jag ena veckan arbetar dagtid för att veckan därpå arbeta kvällar. För min del passar det bra med ett varierande schema. 

Vad är den största utmaningen med din tjänst? 
Att inte låta eventuell stress ta över. Vi arbetar med en säkerhetsprodukt vilket innebär att det måste bli rätt, men samtidigt får det inte påverka kvantiteten och skiftets uppsatta mål.  

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Jag gillar att skapa något konkret, jobba med händerna och tycker att det är roligt att stå vid en maskin. Det kan vara enformigt, men jag trivs med det. Det är ett stort ansvar att vara monteringsoperatör och du har ofta många bollar i luften vilket jag gillar. 

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det?  
Det finns möjlighet att lära sig många maskiner. Vill du så kan du utvecklas inom företaget. Jag vet att det finns kollegor som gått till andra tjänster, exempelvis från montering till lönekontoret eller från montör till produktionschef. 

Vem tror du skulle passa hos er? 
En noggrann person som kan ta ansvar och hantera stress. Dessutom är det bra att tycka om ordning och reda eftersom vi arbetar efter 5S som bland annat innebär att det ska vara städat kring maskinerna. Det är ett kul gäng att jobba med här och trivs du med att jobba olika tider är CJ Automotive rätt för dig. Det tidiga skiftet innebär att du börjar 05:24, men arbetsdagen slutar 13:30. Kvällsskiftet börjar 13:24 och avslutas 22:48.  

Avsluta meningen: För mig är CJA… ett företag som fått mig att växa, lärt mig att ta mer ansvar och en plats där jag utvecklats både yrkesmässigt och på ett personligt plan. 

Patrik Wide, Lean Manager

Bor: Tvärred  

Utbildning: Grundskola 

Fritid: Cykla MTB och vara i skogen med min son 

 Vad innebär din roll på CJ Automotive? 
Att utveckla system och hjälpmedel, bygga en kultur som främjar förbättringsarbete, att entusiasmera medarbetarna till att följa standardiserade arbetssätt och rutiner samt att tänka utanför boxen. Jag coachar även avdelningschefer i att arbeta datadrivet och efter de arbetssätt som finns. Dessutom hjälper jag till med att ta fram data från våra system för analys som sedan används för att ta beslut. 

 Hur länge har du jobbat på CJ Automotive? 
Jag har arbetat här i 25 år, började som operatör på monteringen och sedan som svetsare. Jag har även arbetat som produktionsledare, produktionstekniker, projektledare, systemutvecklare och Launch Manager. Dessutom har jag gjort flera internrevisioner som hjälpt mig att få en större förståelse för alla avdelningars utmaningar och förbättringsmöjligheter. 

Hur trivs du på jobbet? 
Bra, min tjänst innebär stor flexibilitet och möjlighet att styra mitt arbete utifrån behov, vilket gör att det aldrig blir tråkigt och enformigt. 

 Vad är den största utmaningen med din tjänst? 
Att nå fram till medarbetarna och få alla att arbeta på samma sätt. Det är också en intressant utmaning, att lära sig möta människor utifrån deras förutsättningar och personlighetstyp. 

 Vad är det roligaste med ditt jobb?  
Att se kollegor utvecklas, få dem att använda de hjälpmedel och arbetssätt som vi implementerat och se hur verktygen gör skillnad i verksamheten. Att jobba med våra långsiktiga mål och vara med på vägen tills vi nått målet är spännande och ger mig mycket. 

 Vem tror du skulle passa hos er? 
Att vara teknikintresserad och analytisk är ett plus, men egentligen skulle jag vilja säga att alla som gillar ett högt tempo där det händer mycket skulle trivas hos oss. Automotive kan vara utmanande, men ger också tillbaka mycket till den personliga utvecklingen.  

Avsluta meningen: För mig är CJ Automotive… som ett andra hem och här jobbar många fantastiska människor. 

Markus Karlsson, Konstruktör

Bor: Ulricehamn 

Utbildning: Maskinteknik, inriktning produktutveckling på Jönköping Universitet 

Fritid: Spelar fotboll i Tvärred/Vegby FC samt discgolf 

Vad är din roll på CJ Automotive? 
Jag jobbar som konstruktör så jag är med och utvecklar pedalsystemen. När vi får nya projekt från en kund är jag med och ritar upp dem i CAD-programmet CATIA. Vi är ett team om fem personer som löpande arbetar med olika projekt. Det är ett omväxlande arbete och ingen dag är den andra lik. Rollen handlar om att först designa, därefter ta fram en prototyp för att sedan få ut produkten i produktion.   

Hur trivs du på jobbet? 
Jag trivs jättebra, det är en väldigt trevlig arbetsplats med schyssta kollegor. Jag är med från starten i ett projekt och ser de olika stadierna vilket är spännande. 

Vad är den största utmaningen med din tjänst? 
Jag skulle säga att det i perioder kan vara mycket att göra vilket kräver att du är strukturerad och kan prioritera i vilken ordning arbetsuppgifterna ska genomföras. 

Vad är det roligaste med ditt jobb? 
Att vi skapar något i en dator och sedan får se att det faktiskt blir något konkret. Jag trivs väldigt bra med mina kollegor och eftersom vi samarbetar mycket med övriga avdelningar får jag möjlighet att arbeta med fler utanför mitt team.  

Vem tror du skulle passa hos er? 
För att funka bra i min tjänst krävs det att du som person är social, kommunikativ och strukturerad. Du har många saker igång samtidigt vilket innebär att du måste kunna prioritera och hålla ordning på alla olika arbetsuppgifterna. Jag vet att det även finns möjlighet att växa inom företag vilket säkert kan locka många. 

Avsluta meningen: För mig är CJ Automotive… ett företag med trevliga kollegor där man får bidra till säkerhet på vägen. 

Mira Fritzon, Produktionsledare

Bor: Mullsjö 

Utbildning: Studerat till sjuksköterska, läst kurser inom turism samt gått ledarskapsutbildningar 

Fritid: Reser gärna, är i skogen och vill lära mig spela golf 

 Vad gör du på CJ Automotive?  
Jag är en av fem produktionsledare vilket innebär att jag ansvarar för en monteringsgrupp och leder produktionen. Jag har även hand om exempelvis sjukskrivningar och finns till stor del nere i produktionen. Min roll innebär även en hel del planering och vi jobbar ständigt med förbättringsarbete. 

Hur trivs du på jobbet?  
Jättebra och jag har kul på jobbet. Jag har bara arbetat här ett drygt år, men det har gått så fort. Jag var tidigare på ett annat företag inom automotive, men efter tjugo år kände jag att jag ville testa något nytt. Jag tycker om att arbeta med människor och vara spindeln i nätet och här på CJ Automotive är det ett härligt team där alla hjälps åt. 

Vilka utvecklingsmöjligheter upplever du att det finns?   Här finns otroligt stora möjligheter att utvecklas, många har gjort samma resa som jag gjorde på min förra arbetsplats, det vill säga att börja som montör och sedan utvecklas inom bolaget. Har du en vilja och ett driv samt är nyfiken på att lära dig finns här många möjligheter. Många av tjänsterna tillsätts internt och vi har bland annat lyft upp en teamleader till produktionsledare. Dessutom finns det många andra exempel på personer som bytt roller inom företaget vilket jag tycker är jättebra. Jag tror på en mix mellan interna- och externa rekryteringar.   

Vem tror du skulle passa hos er?  
På monteringen krävs inga förkunskaper, men det är viktigt att kunna samarbeta samtidigt som du har självdisciplin. Här trivs personer som gillar ett högt tempo och att det hela tiden händer saker. Du behöver även vara strukturerad och gilla ordning och reda. Det är lätt att komma in i arbetet och här lär man varandra. På CJ Automotive finns en härlig samhörighet och människor i blandade åldrar samt nationaliteter. 

Avsluta meningen: För mig är CJA… som en familj där det finns en otrolig gemenskap, stora utvecklingsmöjligheter och framåtanda. 

Vill du bli en del av oss?

Här hittar du alla lediga jobb på CJ Automotive.